Een week geleden nog lag ons land bedekt onder een flinke laag sneeuw. Zondag leek het wel nationale schaatsdag, alle ijsliefhebbers pikten dit unieke moment nog even mee. En nu, een week later… lente! Twintig graden verschil in een week tijd.

Ieder jaar verwonder ik me weer over de snelheid waarmee het koude winterweer plaats maakt voor zacht, zonnig lenteweer. Maar dit jaar is het wel héél snel. En los van klimaatverandering en andere wetenschappelijke theorieën; zo snel kan het dus ook op persoonlijk vlak gaan. Een mens heeft ongekende vermogens in zich, gelijk het boek van Tony Robbins “Je ongekende vermogen”. Veel mensen zitten gevangen in zichzelf. Laten zich beperken door vastgeroeste overtuigingen en patronen en kunnen zichzelf daardoor niet ontplooien.

Ontwortelen

En zo is het ook met angst. Ook angst is sterk verwant met negatieve, vastgeroeste overtuigingen. Door die te doorbeken – of beter gezegd –  te ontwortelen, kun je heel snel van je angst afkomen. Net zo snel als een temperatuurwisseling van twintig graden in één week tijd.

Ik ga daar volgende keer meer over vertellen. Hoe het komt dat je zo vast kan zitten in jezelf. Dat je zo ‘stuck’ in je angst kan zitten en het wanhopige gevoel kunt hebben daar nooit meer uit te komen. Omdat je al zoveel geprobeerd hebt, en je ook angst voor je angst hebt ontwikkeld.
Ik ga ook vertellen hoe je daar uit kan komen. Zonder dat daar jaren overheen gaan, of je daar (nog meer) ellenlange therapieën voor hoeft te volgen. Stay tuned!