Voor veel mensen een dilemma. Maar als je je al angstig voelt – over corona (om besmet te raken), over prikken in het algemeen (of alles wat men aan je lijf sleutelt) of over mogelijke gevolgen van vaccinaties (ook al zeggen ze dat het veilig is) – is het nóg lastiger. En dat is dan nog zacht uitgedrukt. Onzekerheid is vaak killing, al helemaal wanneer je last hebt van angst. Dan wil je al helemáál weten waar je aan toe bent. En dat kan in dit geval dus niet. Of in ieder geval niet helemaal.

Afgelopen periode wisselde ik met verschillende mensen van gedachten over ‘het vaccin’. En let wel: niemand heeft de waarheid in pacht hè. Voor iedereen – zelfs voor experts – is er een grote factor van onzekerheid. De vraag in de discussies was dan ook vooral ‘Wel of niet vaccineren?’

Intuïtie

Tja, wat is wijsheid. In dit soort kwesties is het vooral heel belangrijk om naar je gevoel te luisteren. Voor veel mensen is hun gevoel of intuïtie moeilijk om überhaupt te kúnnen horen – laat staan om erop de vertrouwen. Ik weet het… been there, done that. En toch is dat het beste wat je kunt doen. Proberen die innerlijke stem te ontdekken en haar serieus te nemen.

Ik heb in de loop der jaren vaak mijn neus gestoten door mijn eigen gevoel te negeren en teveel op adviezen van anderen te bouwen. Van hulpverleners, van mensen om me heen, of uit boeken. Als ik mijn eigen innerlijke stem al kon horen, dan achtte ik die (meestal onbewust) als zó onbelangrijk, dat ik steeds weer de fout in ging en deed wat anderen tegen me zeiden. Terwijl mijn intuïtie dus iets anders zei.

 

Hád ik vroeger maar meer vertrouwd op mijn intuïtie. Je innerlijke stem is de beste raadgever die er is. Uiteindelijk weet je namelijk zelf altijd het beste wat goed is voor jóu.

 

Nog een keer:
Uiteindelijk weet jij zelf altijd het beste wat goed is voor JOU.

Dat wil niet zeggen dat je adviezen van anderen hoeft te negeren, of dat je het voortaan allemaal alleen moet doen. Tuurlijk niet. Maar je eigen innerlijke stem is voor jou de krachtigste bron die er bestaat. Niet wanneer die stem overschreeuwd wordt door angst natuurlijk. Maar dat is dan ook niet jouw zuivere, innerlijke stem.

 

Wil je ook jouw innerlijke stem leren kennen, of er beter naar leren luisteren? Los van je angst?  In de BEZIELING-methode krijg je handvatten. En nog veel meer natuurlijk.

 

Lees hier meer over de BEZIELING-methode.