Hoe kun je je angst overwinnen als je er middenin zit? Als je je gevangen voelt van die alles overweldigende bedreigende emotie, die jou lijkt op te slurpen en in de greep houdt van zijn puntige tentakels? Als je alleen nog maar weg, weg, weg wilt, vluchten, maar geen andere uitweg ziet dan jezelf te verdoven?
Hoe kun je dan IN GODSNAAM je angst overwinnen?

 

Dat kan niet. Wanneer je zo vastzit in de houtgreep van je eigen angst, dan ben je als het ware verlamd. Dan kun je niet “zomaar even” van je angst afkomen. Je kunt wel – op dat moment zelf – aan die ergste angst ontsnappen. Zelf heb ik destijds verschillende maniertjes ontwikkeld om aan dat grote monster te ontsnappen. En heus, op het moment zelf leek het onmogelijk, maar achteraf was ik verbaasd dat het me toch gelukt was om dat torenhoge stressniveau van die overweldigende angst te verlagen. Noem het een overlevingsstrategie, whatever. Vaak wist ik niet eens meer wat ik precies gedaan had. Maar ik kon in ieder geval m’n hersenen ook weer gebruiken voor andere dingen dan die survivors fight.

Waarschijnlijk herken je dat wel. Heb jij voor jezelf ook trucs en tricks om met je angst om te gaan.
Misschien zijn het zulke vastgeroeste patronen geworden, dat je je er niet eens bewust van bent. Of grijp je naar middelen, waarvan je stiekem weet dat ze je eigenlijk niet écht dienen. Maar ja, op zulke momenten moet je wat. En wat het dan ook is; hoe jij dan ook die overweldigende angstpiek te lijf gaat, weet dat het ook anders kan. Dat er manieren zijn om je angst sterk te verminderen – zelfs in die ergste fase.

 

Wil jij ook grip krijgen op die allerergste momenten? Op een manier die bij jou past? Laat het me dan weten. Vertel me kort jouw verhaal, en vertel ook over jouw manieren hoe jij met je angst omgaat. Dan neem ik contact met je op voor een vrijblijvend adviesgesprek. Vanuit een diep inlevingsvermogen en rijke ervaring. Ik sta niet boven je, maar naast je. Dus die angst kun je vast wegstrepen 😉. Ik hoor graag van je!

 

info@jeangstdebaas.nl