Dit is mijn favoriete emoticon.
Hij heeft iets weg van een stripfiguur, beetje overdreven, met milde spot en humor.
En zo gebruik ik ‘m ook.

Koe ontsnapt? Bootje omgeslagen? Oeps…
Bevallen van een tienponder? Au…

Reageren met zo’n emoticon is dan chiller (jaja, ik heb pubers in huis) dan “WTF” of “Oeiiii”.
I love him, that crazy little baldhead ????

 

Maar hoe leuk ik mister baldhead ook vind, toch heeft deze emoticon – ogen wijd open, tanden op elkaar – natuurlijk alles te maken met angst. Of op z’n minst ergens van schrikken. En realiseer ik me dat die diepe angstemotie – voor mij persoonlijk – gelukkig ver van me af staat tegenwoordig. Wat niet wil zeggen dat ik nooit bang ben of ergens van schrik. Tuurlijk wel. Angst is een hele normale, menselijke reactie. Maar goed ook, want rustig blijven als er een tijger voor je neus staat:  #doemaarniet. ‘Normale’ angst heeft dus een functie. En in passende situaties is het dus alleen maar goed dat je die voelt.

Wat ik bedoel is échte, diepe, heftige angst. En dan niet heel even, maar constant. Angst die jouw leven beheerst, soms zelfs verruïneert. Die afschuwelijke, ellendige emotie, die je op alle mogelijke manieren probeert te vermijden en onderdrukken, maar die jou als een soort duvel op je nek zit.

Díe angst.
En die angst ken ik helaas ook maar al te goed.

 

Ik zeg het verkeerd.

Die angst ken ik GELUKKIG ook maar al te goed.

 

GELUKKIG, in de eerste plaats, omdat die ver achter me ligt. Want ik gun het helemaal niemand, om zo gebukt te moeten gaan onder angst. Dat is afschuwelijk. Vandaar dat ik ook kan zeggen:

GELUKKIG – omdat ook die ervaringen mij rijker en sterker hebben gemaakt.

GELUKKIG – omdat ik, in mijn rol als coach, tegenwoordig anderen kan helpen om ook van hun angstproblemen af te komen.

GELUKKIG – omdat ik die nare, maar waardevolle ervaringen meeneem in mijn contacten met mensen. Ik heb daardoor een megagroot inlevingsvermogen, omdat ik wéét waar iemand met angst doorheen gaat. En precies dát maakt mij een ijzersterke coach.

 

Over mijn programma Je Angst de Baas, waarin ik werk met de BEZIELING-methode, ben ik een boek aan het schrijven. Dat boek krijg je trouwens t.z.t. cadeau als je voor het Programma of het Coachtraject kiest.

 

Omdat ik veel waarde hecht aan mijn eigen ervaringen, maar nog veel meer aan die van de mensen voor wie het uiteindelijk allemaal doe (jij dus!), ben ik op zoek naar CO-WRITERS. Mensen die ook last hebben (gehad) van angst, misschien al heel lang, en die al van alles gedaan hebben om daar van af te komen. Medicijnen geslikt, therapieën ondergaan, handoplegging – whatever. En die hun ervaringen willen delen, door erover te schrijven. Anoniem uiteraard, als je dat wilt.

 

Jouw ervaringen zijn namelijk minstens zo belangrijk als de mijne. En jouw verhaal verdient het ook om verteld te worden. Net zoals jij het ook verdient om van je angstklachten af te komen.
Wellicht is je bijdrage aan mijn boek dan een stap in de goede richting! Want als je wilt meeschrijven (en daarvoor krijg je uiteraard nog aparte instructies, maar het is niet ‘moeilijk’ of ‘heel veel werk’) dan krijg je, als het boek straks gedrukt is, drie exemplaren cadeau. Eén voor jezelf en twee om weg te geven.

 

Doe je mee? Laat het me weten door een mailtje te sturen naar info@jeangstdebaas.nl

Dankjewel!!