Ken je de uitdrukking: ‘Kan niet ligt op het kerkhof en wil niet ligt ernaast’?
Of: ‘Willen en kunnen liggen samen op het kerkhof’?

 

Het betekent zoveel als: wanneer je iets écht wil dan kan je het ook. Ik ben daar zelf inmiddels heilig van overtuigd. Waarbij ik ook weet dat er obstakels op de weg kunnen liggen, die dat ‘kunnen’ verhinderen. Aan het ‘willen’ ligt het meestal niet. Tuurlijk, je wilt van je klachten af. Van je angst, depressie, verdriet, boosheid, pijn en alle andere shit. Maar gelóóf je ook dat dat kan?

 

Er zit dus vaak nog iets anders tussen het ‘willen’ en het ‘kunnen’. En dat is het ‘geloven’. Geloof in – en vertrouwen op – je eigen mogelijkheden. Als dat ontbreekt, dan kun je nog zoveel willen… maar dan gaat ‘t ‘m niet worden. Simpelweg omdat jij dan onbewust tegen jezelf zegt dat je het niet kan! En je onderbewustzijn is enorm krachtig. In feite stuurt je onderbewustzijn jou aan. Wat jij denkt, en in welke overtuigingen jij bent gaan geloven, is dus bepalend voor hoe je je voelt. En meestal ook voor wat je doet.

Kun je daar wat aan doen? Kun je die gedachten en overtuigingen doorbreken, zodat je wél van al die negatieve emoties los kunt komen? Ja, dat kan. Is niet makkelijk, maar het kan wel. En ik geloof zelfs dat het noodzakelijk is om verder te komen in het leven. Want die negatieve emoties belemmeren je om jezelf verder te ontwikkelen, om gelukkig te zijn en dus om het leven te leiden dat bij je hoort. Je bent namelijk helemaal niet voorbestemd om ongelukkig te zijn. Het is de bedoeling dat jij gelukkig bent.

 

Wil je meer weten? Kijk dan eens op deze pagina, waarop ik uitleg geef over de BEZIELING-methode, waarmee je je angst de baas kunt worden.

 

 

Fijne zondag verder!