Sanne is als de dood voor corona. Het liefst blijft ze hele dagen binnen. Nou kwam ze al niet vaak buiten, want Sanne heeft een angststoornis. Het kan haar zomaar overkomen dat ze in paniek raakt in een winkel. Of op straat. Binnen voelt ze zich veiliger, daar zijn minder prikkels en mocht ze dan toch in paniek raken, dan zijn er tenminste niet allemaal mensen om haar heen.

 

Sanne woont alleen, met haar kat. Veel vrienden heeft ze niet meer. Die hebben allemaal hun eigen leven; de meesten hebben een relatie of een gezin. Stiekem zou Sanne dat ook wel willen, maar dat is voor haar nou eenmaal niet weggelegd, zo houdt ze zich voor. Wat moet iemand nou met háár, probleemgeval, angsthaas. Haar leven bestaat uit overleven. Slapen, tv kijken, op haar telefoon spelletjes doen. Dat zorgt voor afleiding. En social media bijhouden, om op de hoogte te blijven van wat er in de rest van de wereld speelt. En natuurlijk om te zien hoe leuk het leven kan zijn. Want bijna alles wat anderen op instagram posten, zou Sanne stiekem ook wel willen…

Supermarkt


Tot voor kort deed Sanne nog haar eigen boodschappen. Dat voelde als een overlevingstocht. Alles tien keer ontsmetten, andere klanten krampachtig vermijden, zo snel mogelijk weer naar buiten. ‘Als ik maar geen paniekaanval krijg’, denderde het dan voortdurend door haar hoofd. De laatste keer gebeurde dat dus inderdaad; zweten, trillen en naar adem snakken – met ook nog een mondkapje op. Ze kon zichzelf nog net op tijd naar buiten werken voordat ze flauwviel. Reden genoeg om de boodschappen voortaan te laten bezorgen.

Sannes wereldje wordt steeds kleiner. Eigenlijk wil ze dolgraag uit dat enge, benauwende leventje uitbreken. Maar hoe? Zelf weet ze het niet meer. Dat is wat ze mij vertelde, toen ik haar belde naar aanleiding van een mail die ze me stuurde. Sanne is echt de wanhoop nabij. Heeft af en toe de meest zware gedachten, dat ze er maar beter niet meer kan zijn enzo. Ze vroeg mij of ik iets voor haar kon betekenen. Wetende dat ze alles al zo’n beetje gehad had hè. Alle mogelijke medicijnen en therapieën, van EMDR tot CGT en alles daartussenin. Waar ze dus ook geen vertrouwen meer in had.

Of ik misschien iets voor haar kan betekenen…

 Ja, dat kan ik. Want van mijn programma heb ik een verkorte versie gemaakt; een e-learning. Waarbij je veilig thuis en op afstand de stappen kan zetten die nodig zijn om je angst de baas te worden.  Met mijn begeleiding op de achtergrond en na afloop nog een coachgesprek. Daar kan ik hier nog heel veel meer over vertellen, maar eigenlijk staat alles al op mijn website.
Omdat de e-learning wat vertraging heeft opgelopen (hij zou al eerder beschikbaar zijn) blijft de aanbieding voorlopig nog gelden.

Klik hier voor meer informatie!