Ik ga je iets heel belangrijks vertellen. Wat eigenlijk zo simpel is, zó ontzettend eenvoudig, dat de meeste mensen het niet accepteren als oplossing voor hun emotionele problemen. Een oplossing voor een probleem hoort minstens zo ingewikkeld te zijn als het probleem zelf, is hun veronderstelling. En juist omdát ze die veronderstelling hebben, zal de (simpele) oplossing voor hen ook nooit gaan werken. In feite hebben ze hun brein al zo geprogrammeerd, waardoor ze op zoek zijn naar een mega ingewikkelde oplossing. De GGZ vaart daar wel bij, evenals duizenden andere goedbedoelende hulpverleners. Die hebben immers ook hun trucjes geleerd tijdens hun opleiding, voeren die uit en weten niet beter (of geloven niet anders) dan dat die trucjes ook daadwerkelijk effect hebben. Wat soms ook zo is. Maar veel vaker helaas niet. Of ze werken maar even. Herkenbaar?

 

Je zou het een vorm van (zelf)hypnose kunnen noemen. We houden met z’n allen een systeem, geloof of overtuiging in stand. Zo is het, dit is de waarheid, zo werkt het, dit is de norm, en dit zijn de regeltjes. Binnen zón hypnotisch veld (een officiële term is ‘paradigma’) wordt ook onderzoek gedaan naar bijvoorbeeld nieuwe interventies. En yes! – die blijken (oké, in meer of mindere mate) te werken. Dat zo’n onderzoek ook maar een beperkt beeld geeft van de werkelijkheid – dat vertellen ze de grote massa niet. Als de onderzoekers dat zelf al inzien trouwens, want ook zij begeven zich in dat grote hypnoseveld.

Uit de valkuil stappen

Als je je hiervan bewust bent en daar bóven kunt staan, heb je al een enorme winst. Dan laat je je namelijk niet meer automatisch beïnvloeden. Dan slik je adviezen van “professionals” niet meer als zoete koek. Dan ga je zelf nadenken, en vooral zelf voelen. Je intuïtie volgen – jouw interne wijsheid en kompas. En dáár vind je jouw oplossing – jouw eigen oplossing – voor de problemen in je leven. Dus ook voor je angsten en andere negatieve emoties.

 

Vrijwel alle mensen die ik heb mogen begeleiden naar een leven zonder angst, waren eerder in die massale valkuil getrapt. Herkenbaar, want ik was er zelf ook ooit ingetrapt. En lag bovendien jarenlang in die valkuil te spartelen. Hulpeloos, afhankelijk van anderen, die weinig deden en konden doen. Logisch, weet ik nu. Wist ik toen maar wat ik nu weet.

De oplossing voor jouw angst ligt in JOU.

Als jij wilt werken aan jóuw oplossing, nodig ik je van harte uit voor een gratis, vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Tot gauw!