Vijf jaar geleden stond ik nog niet op de plek waar ik nu sta. Logisch natuurlijk, je ontwikkelt je (als het goed is) altijd, en vijf jaar is niet niks. Maar dat bedoel ik eigenlijk niet. Vijf jaar geleden dacht ik dat ik er wás. Ik was net gescheiden en had zelfs al een nieuwe relatie. Met mijn kinderen ging het (gezien alle veranderingen) eigenlijk best goed. Alle negativiteit uit het verleden had ik van me afgeschud, ik ging vol goede moed een nieuwe toekomst tegemoet!

Maar toch, er ontbrak iets. Ik had geen solide basis. Ik had geen stevige, diepe wortels waarmee ik me staande kon houden. Vergelijk het met een grote, dikke boom, die bij een hevige storm gewoon blijft staan alsof er niets aan de hand is. Dat was ik niet. Ik was maar een klein, iel boompje, dat haar dunne wortels slechts oppervlakkig de grond in had laten groeien. Een klein vlaagje wind, en ik lag om.

 

Zwabberen

Misschien komt dat vreemd over, wanneer je zelf cliënten begeleidt en coacht. Dan zul je zelf dus wel héél stabiel moeten zijn, denken de meeste mensen. Maar dat is meestal niet zo. Sterker nog, ik heb in mijn werkzame leven heel wat “professionals” zien zwabberen en omvallen. Waar ze in hun werk als psycholoog, psychiater, begeleider, psychotherapeut of wat-dan-ook anderen hielpen (of meenden dat te doen ????), maakten ze er in hun eigen leven een potje van. Niets menselijks is hen vreemd dus. En zo was dat dus ook bij mij. Al was ik destijds inderdaad niet de coach die ik tegenwoordig ben ????.

Ook al was ik mijn leven toen weer aan het opbouwen en kon ik tegenslagen goed ‘handelen’, die onderliggende angst kon nog steeds komen bovendrijven. Ondanks alles was ik mijn angst nog steeds niet de baas. En het waren geen megagrote gebeurtenissen die me vloerden, maar slechts kleine triggers.

Priemende blik

Herken jij dat ook? Dat je bij iets “onbenulligs” ineens die angst weer voelt? Het kan de priemende blik zijn van iemand op straat, of een oude hit die iets in je oproept. Een geur, een herinnering, een beeld. En dan voel je ineens die beklemmende angst weer…

Hoe dan ook, niets is voor niets. En zonder tegenslagen geen groei. Dankzij die periode heb ik mijn programma ontwikkeld, waar ik al veel mensen mee heb mogen helpen. Gebaseerd op mijn eigen ervaringen – én die van zoveel anderen! Geen oppervlakkig hulptraject, maar een tienstappenplan waarmee je de diepte in gaat. Waarmee je leert om je angst voorgoed achter je te laten.

Meer weten? Op deze pagina vertel ik meer over de BEZIELING-methode. En mocht je vragen hebben, dan mag je van mij je angst opzij zetten ???? en ze gewoon stellen via het contactformulier. Of mail me gewoon op info@jeangstdebaas.nl

Tot gauw!