In de top 10 van angsten staan deze 2 bovenaan. Het gaat om hele fundamentele angsten – gedachten, ideeën of overtuigingen – die iedereen wel herkent, in meer of mindere mate. Goed, Donald Trump misschien uitgezonderd, maar die is dan ook niet bepaald het toonbeeld van iemand met zelfkennis en sociale intelligentie. De meeste andere mensen voelen ze direct:

  1. Niet geliefd zijn.

  2. Niet goed genoeg zijn.

Goed, er zijn mensen die succesvol en uitermate zelfverzekerd zijn en die hier geen last van lijken te hebben. Lijken. Ik zal je een geheim verklappen. Alle mensen met wie ik de afgelopen vijftien jaar gewerkt heb, kampen met deze twee beperkende overtuigingen. En vaak nog wel meer, maar deze sowieso. Nu zou je kunnen denken dat dat logisch is, bijvoorbeeld omdat A) mensen zich niet voor niets laten coachen; ze zitten ergens mee en dus is de kans al relatief groot dat ze (ook) hiermee zitten, of B) iedereen zulke ‘basic feelings’ kent, opgedaan op de kleuterschool omdat juf altijd andere kindjes uitkoos, maar dat dat niet per se bestempeld hoeft te worden als keiharde angst. Tenminste, niet waar mensen nu als volwassen nog last van hebben.

Dat zou kunnen. Maar toch is het zo dat deze angsten bij IEDEREEN in de basis aanwezig zijn. De meeste mensen zijn zich er niet of nauwelijks van bewust. Terwijl ze zich er wél vaak door laten leiden… ook onbewust.
Hoe meer deze ‘basisangsten’ in jouw leven getriggerd zijn, hoe meer last je er van zult hebben gehad. En mogelijk heb je er nog steeds last van. Voel je je soms zelfs WAARDELOOS of MINDERWAARDIG.  En ik of ieder ander kan dan tegen je zeggen dat je dat absoluut NIET bent, maar toch blijven die gevoelens aanwezig.

Misschien ben jij je wél bewust van deze angsten – en wel zodanig, dat je je LETTERLIJK een loser voelt. Dat je jezelf IDENTIFICEERT als een mislukkeling. En geloof je dat andere mensen dat ook vinden. Of, erger nog, zijn er zelfs mensen in je omgeving die het LEF hebben om dat te bevestigen…

Maar ook als je jezelf (gelukkig!) niet bestempelt als een ‘loser’, maar wél last hebt van angst, is het goed mogelijk dat juist deze basisangsten bij jou weer ándere angsten hebben opgeroepen. De angsten die je dus wél voelt. Vaak zie je zelf niet direct een verband en dat is (zeker bij angstgevoelens) heel logisch. Angst verlamt je namelijk en het belemmert je om helder te kunnen denken. In je hoofd is het één grote warboel, dus laat staan dat je dan kunt zien waar jouw angsten vandaan komen en waar ze mee te maken hebben. Dat je kunt voelen en ervaren dat die angsten wellicht helemaal niet van jou zijn. Dat ze een diepere oorsprong en betekenis hebben.

 

De methode die ik heb ontwikkeld om je angst de baas te worden, gaat hier dieper op in. Deze methode, BEZIELING,  helpt je bovendien om niet alleen op cognitief niveau (gedachten en overtuigingen) je angst aan te pakken. Je bent immers veel meer dan je gedachten. Je hebt ook nog je emoties en gevoelens (los van alleen die angst). En als spiritueel wezen heb je ook nog een ziel, die jouw WARE IK vertegenwoordigt. Zou je daar géén aandacht aan besteden (wat in de reguliere zorg het geval is) dan zul je je angst nooit volledig kunnen aanpakken. Simpelweg omdat je maar een deel van het probleem oplost. Onderhuids kabbelt je angst rustig verder. Vlak na afloop van de therapie voel je je misschien sterk. Maar na enige tijd borrelt er weer wat op…

Herkenbaar? Je bent niet de enige. De BEZIELING-methode is grotendeels gebaseerd op de ervaringen van hon-der-den mensen die kampten met angst. Mezelf incluis. Toen ik mijn e-book en mijn aanbod voor mijn programma lanceerde, kreeg ik veel positieve reacties. Maar ook kritische. Waarom dit traject niet vergoed wordt door de zorgverzekeraar, terwijl je wel kosteloos het zoveelste traject bij de GGZ kan aangaan? En volgend jaar weer, omdat  je nog steeds kampt met angst (goh). Dat is frustrerend, inderdaad. Ik heb daar trouwens een keer een blog over geschreven.

Helaas heb ik geen invloed op het inkoopbeleid van zorgverzekeraars. Waar ik wel invloed op heb, is mijn eigen praktijk en op het aanbod dat ik jou kan doen.

Tot en met 31 mei zijn mijn programma en mijn traject namelijk voor de HALVE PRIJS!

 

Het Programma ‘Je angst de baas’ is opgebouwd uit een intakegesprek, 6 individuele coachsessies van 45 minuten, 10 online lessen, tussentijdse opdrachten en een lange-termijn advies. De sessies vinden plaats in mijn praktijk (groot genoeg voor veilige afstand) of online.

Het nog intensievere Coachtraject  ‘Je angst de baas’ is persoonlijker en uitgebreider. In  dit traject krijg je na elke videoles (dus 10 keer) een coachsessie van 75 minuten. Daarnaast is er de mogelijkheid om tussen de sessies door contact te onderhouden of vragen te stellen (telefonisch of per e-mail). Na afloop krijg je bovendien nog een EXTRA slotsessie van 60 minuten, gericht op de periode erna.

 

Wil je meer informatie over de BEZIELING-methode, kijk dan eens hier.

Wil je een vrijblijvend kennismakingsgesprek of heb je nog vragen, neem dan contact met me op!

 

En oja, die blog die ik heb geschreven over vergoedingen van zorgverzekeraars, vind je hier.