Misschien heb je deze uitspraak wel eens gehoord:

‘Do what you fear and your fear will disappear.’

 

Vrij vertaald:

Doe waar je bang voor bent; ga dwars door je angst heen.
Dan zal je angst verdwijnen.

Da’s makkelijk gezegd.
Zó makkelijk zelfs, dat ik er vroeger heel erg boos om zou zijn geworden. En stiekem nu nog steeds.
Het klinkt alsof iemand tegen je zegt wanneer je depressief bent: “Kop op. Morgen schijnt de zon weer!” Met zo’n advies (als je het al een advies zou kunnen noemen) kun je he-le-maal niks. Sterker nog: je voelt je dan niet begrepen. Het slaat als een tang op een varken. Oftewel: zinloos, je wordt er alleen maar boos, verdrietig, teleurgesteld en nóg depressiever van.

 

Aan de andere kant: er zit wel een kern van waarheid in. Niet dat dat zó makkelijk is, om door je angst heen te gaan. Integendeel. Hoe kun je in godsnaam doen waar je bang voor bent, áls je er juist bang voor bent? Het roept bij voorbaat al de nodige weerstand op. Het lijkt zelfs onmogelijk.

Toch is het dat niet. Door je angst heen gaan is mogelijk, alleen heb je daar wel de juiste ondersteuning bij nodig. De meeste mensen kunnen dat niet alleen. Maar met de juiste tools, waarbij je hulp krijgt bij die aspecten die specifiek op jou van toepassing zijn, is er kans van slagen. Kun je je angst de baas worden. Mijn overtuiging is dat iedereen zijn angst de baas kan worden.

 

Ik ben op dit vlak behoorlijk deskundig én ervaringsdeskundig. Op een aantal cruciale momenten in mijn leven ben ik dwars door m’n angst heen gegaan. En ik realiseer me dat als ik dat niet gedaan had, ik waarschijnlijk nu nog steeds die angstproblemen zou hebben.
De hulp die ik erbij gehad heb, was echter minimaal. Het meeste heb ik allemaal zelf moeten doen. Die gigantische struggle heeft me heel veel tijd en energie gekost. En ik zie diezelfde strijd bij de mensen met wie ik werk en gewerkt heb. Zo pijnlijk herkenbaar…  Wat ook weer de reden is geweest om mijn programma te ontwikkelen. Juist omdat ik anderen wil helpen om sneller hun leven op de rit te krijgen. Omdat het leven ook leuk kan zijn. Of beter gezegd: zodat het leven weer leuk kan zijn.

 

 

Wil je meer weten over de BEZIELING-methode? Klik hier.