Dat het gemiddelde angstniveau momenteel stijgt, valt te begrijpen. Corona-angst, zeg maar. Gevoed door de coronahonger van de media, die een bedreigende coronawerkelijkheid creëren waar we met z’n allen in opgeslorpt worden. Valse hoest- en hamsterschaamte, ontwijkstress, ophokplicht, anderhalvemeterpolitie, lockdowndepressie en alarmerende corona-apps incluis. Als bijdehand volkje willen we ons niet laten Disselen, maar toch.

 

Om de anderhalve meterstrategie te waarborgen is er balkonsolidariteit, een formele voetgroet en een afstandsalarm. Liefdevolle zwaaibezoekjes, stoepvisite, wuifcontact – al dan niet met hoogwerker. En dat ondanks onze massale huidhonger door die onhoudbare knuffeldeprivatie…

 

Wat een tantaluskwelling voor lockdownsingles die verplicht quarantinderen. Met hopelijk een lockdowndate als hoogst haalbare opbrengst. Romantisch facetimedinertje, kaarsje erbij, wat dan weer leidt tot een zoomrelatie. Je moet wát. Omdat het vlees zwak is (en vooral niet coronamaatregelenproof) volgt er uiteraard toch een keer een raambezoek. Tja, en als twee verliefde covidioten is de exitstrategie natuurlijk gauw bedacht. Zonder twijfel besluiten ze tot een gezamenlijke intelligente lockdown. Eventuele lockdownschade kun je dan immers samen dragen, corona-solidariteit heet dat.

 

Enfin, de corona-spetters spatten er natuurlijk vanaf. Het gevolg laat zich raden.

 

Nog even dit: gebruik liever geen Zoom. Beter zijn Skype of Teams. Vrij veilig.

 

 

 

Download mijn e-book  met (serieuze 🙂 ) adviezen om je angst de baas te worden!